23484
Book
In basket
Dietetyka / Jan Hasik, Lech Hryniewiecki, Marian Grzymisławski. - Wyd. 3. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 1999. - 286, [2] strony : tab., wykr. ; 24 cm.
W książce zaprezentowano najnowsze poglądy na żywienie człowieka dorosłego. Autorzy odchodzą w niej od dawniej stosowanych podziałów diet, zależnych od jednostki chorobowej, stosując nomenklaturę zgodną z zaleceniami odpowiednich komisji Światowej Organizacji Zdrowia, a więc np. dieta bogatotłuszczowa, ubogoresztkowa, niskoenergetyczna itd. Duży nacisk położono na żywienie poza-jelitowe, dojelitowe i w nowotworach przewodu pokarmowego.
Availability:
Punkt w Kawnicach
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again